Waar mogen we jou mee helpen?

Onze diensten

Het Latijnse vita movens betekent: Leven is bewegen. Bij Fysiotherapie Summa geloven we dat bewegen goed, fijn en vrij moet voelen. Vanuit de fysio- en manuele therapie zijn we gericht op het herstellen van de balans in bewegingsketens, zoals die van de wervelkolom en o.a. de bijbehorende gewrichtsketens van bekken en been tot en met de voet. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan diensten en behandelingen die jou helpen (weer) in je optimale bewegingsvrijheid te komen. En omdat voorkomen beter is dan genezen, kun je in onze praktijk zelfs onder begeleiding fitnessen als onderdeel van jouw behandelplan of revalidatie.

Lees alles over ons aanbod.

Shockwave therapie

Meer informatie

Om klachten van pezen en spieren te herstellen maken we onder andere gebruik van shockwave therapie. Shockwave therapie stimuleert op natuurlijke wijze het herstel van weefsel in je lichaam, doormiddel van hoogenergetische golven. Die geven je natuurlijke systeem een ‘boost’, wat bijdraagt aan verlichting van de klachten en herstel. Deze behandelmethode is vooral bij onderstaande klachten zeer effectief:

 • Tennis- en golferselleboog
 • Schouderproblematiek met of zonder verkalking van de pezen
 • Pijn rondom de knie (pees) of enkel
 • Langdurige achillespeesklachten
 • Langdurige pijn onder de voetzool, zoals bij hielspoor

Herstel na corona, COVID19

Meer informatie

Je hebt corona gehad en werkt nu hard aan je herstel. Soms is daar ondersteuning bij nodig van een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Ook daarvoor kan je bij ons terecht, wij begeleiden je op professionele wijze op de weg naar volledig herstel na corona.

Medische training

Meer informatie

Je goed voelen in je lijf gaat het beste als er balans is tussen je belastbaarheid (wat je lijf aankan) en de daadwerkelijke dagelijkse fysieke belasting van je lichaam. Soms wordt medische training ingezet om die balans te herstellen. Het doel van medische training is aan de ene kant eventuele hypermobiliteit te stabiliseren en aan de andere kant de normale beweeglijkheid van spieren en gewrichten goed te onderhouden. Ook is de training gericht op kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Net als bij gewone fitness neemt hierdoor de belastbaarheid van je gewrichts- en spierstelsel structureel toe; je wordt sterker. Ook kan je doormiddel van medische training je bewegingspatronen en lichaamshouding verbeteren.

Je training wordt 1 op 1 met je fysiotherapeut afgesteld op jouw individuele wensen en doelen. Je kunt onder begeleiding trainen in onze oefenzaal met en/of zonder hulp van fitness toestellen en apparaten. Daarnaast kan er een oefenprogramma voor thuis worden opgesteld waar je zelf mee aan de slag kan om recidivering van je klachten te voorkomen. Zo word en blijf je weer fit!

Dry needling

Meer informatie

Ken je dat? Die keiharde spieren die altijd in een knoop lijken te zitten? Dat kan komen door overspannenheid van de spieren, ook wel ‘triggerpoints’ genoemd. Een triggerpoint is een drukpijnlijke verharding in een spier, die naast lokale (druk) pijn, ook uitstralende pijn geeft naar andere gebieden. Dry needling is een behandeltechniek waarbij spieren die overmatig gespannen zijn of waarin triggerpoints aanwezig zijn (die spierknopen) met een dunne naald worden aangeprikt. Van de naald zelf merk je bijna niks. Wat je wel kan voelen is een soort korte verkramping in de spier, ook wel ´twitch´ genoemd. Uit onderzoek is gebleken dat dit snel zorgt voor een effectieve en langdurige ontspanning in de spieren. Zo kom je eindelijk weer ‘uit de knoop’! Dry needling wordt vaak gebruikt bij de behandeling van:

 • Stijve, pijnlijke spieren en gewrichten
 • Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren
 • Klachten van de nek, schouder, arm, (tennis) elleboog
 • Verminderde kracht in de spier door triggerpoints
 • Triggerpoints in spieren
 • Hoofdpijnklachten

Medical taping

Meer informatie

Medical Taping is een methode waarbij spieren en gewrichten worden ‘getaped’. De taping is gericht om je bewegingsvrijheid te geven met extra ondersteuning. De tape die daarvoor wordt gebruikt lijkt qua elasticiteit en gewicht op de menselijke huid en heeft als functie om de huid ‘te liften’, waardoor druk op de zenuwen afneemt. Medical taping helpt jou zo weer optimaal te bewegen, zodat jij gewoon weer je dagelijkse dingen kan doen zonder belemmering of overbelast te raken.

Deze behandeling wordt veel ingezet bij gekneusde of gebroken ribben, schouderpijn, acute enkelkneuzing, zweepslag, spierverrekking, knieaandoeningen, hoofdpijn, rugpijn, slijmbeursontsteking en zelfs hooikoorts! Medical taping helpt je lichaam namelijk te doen wat het moet doen; genezen. Medical taping is geschikt voor:

 • Reduceren van ontstekingen of vochtophopingen
 • Stabiliseren en ondersteunen van gewrichten
 • Ontspannende werking bij te hoge spierspanning
 • (Na) behandeling van (sport) blessures
 • Houdingscorrectie
 • Verbeteren spierfunctie na blessures
 • Verminderen van pijn
 • Verminderen van hooikoorts klachten

Manuele therapie

Meer informatie

Deze specialisatie stelt de therapeut in staat om snel de oorzaak van je klachten op te sporen en vervolgens een oplossing op maat aan te bieden. Manuele therapie is gericht op klachten die niet alleen pijnlijk zijn, maar ook de bewegingsvrijheid in gewrichten belemmeren. De manueel therapeut zorgt door specifieke technieken toe te passen dat deze gewrichten weer beter gaan functioneren. De effecten van manuele therapie zijn vaak snel merkbaar; de functie van het gewricht verbetert, de pijn neemt af, je houding verbetert en je kunt snel weer soepeler bewegen! Manuele therapie is zeer effectief bij:

 • Hoofd- en nekpijn met als oorzaak afgenomen mobiliteit in de nek- en schoudergordel
 • Nek- schouderklachten, vaak met uitstraling tot in de armen
 • Hoge rugklachten, vaak met rib of borstpijn als gevolg
 • Lage rugklachten, met eventueel uitstraling naar de benen
 • Vormen van duizeligheid die veroorzaakt kunnen worden door verstoorde bewegingen van de nek
 • Bepaalde kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten
 • Heupklachten
 • Hoofdpijnklachten

Echodiagnostiek

Meer informatie

In onze praktijk gebruiken wij echodiagnostiek als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek. Echodiagnostiek biedt namelijk de mogelijkheid om ‘in een gewricht of pees’ te kijken. Dat is handig, want bij klachten rondom de gewrichten (kapsels, pezen en banden) is in veel gevallen een zwelling te zien als uiting van bijvoorbeeld een geïrriteerde pees, waardoor we kunnen beoordelen of en in welke mate een irritatie van pezen of kapsel de oorzaak van de klacht is. De mate van zwelling die het echobeeld laat zien functioneert als ‘graadmeter’ voor de situatie. Zo kunnen wij beter bepalen in welke mate de klacht behandelbaar is, en ook zien of de zwelling afneemt als gevolg van de behandeling.

Podologie en statiek onderzoek

Meer informatie

Podologie betekent letterlijk ‘voetkunde’. Podologie richt zich dus op het voorkomen, corrigeren en behandelen van voetfunctiestoornissen. Tijdens een statiekonderzoek wordt gekeken naar de stand van je voeten, hoe je staat en loopt, en of er misschien sprake is van een beenlengte verschil. Een standsafwijking in de voeten kan namelijk ten grondslag liggen aan klachten elders in het lichaam, bijvoorbeeld in de wervelkolom. Het is dus belangrijk dat je letterlijk recht op je voeten staat. Soms is er, net als bij een wiebelende stoel, een ‘viltje’ nodig om de balans te herstellen. Deze viltjes worden geleverd in de vorm van steunzolen, die je houding bij elke stap corrigeren. Fysiotherapie Summa werkt samen met Voetzorg van Maanen, die advies geeft op het gebied van standscorrectie en voetfunctiestoornissen. Waar nodig maakt en levert Voetzorg van Maanen corrigerende inlegzolen op maat, zodat jij weer stevig in je schoenen staat!

 

Ademhalingstherapie

Meer informatie

Goed ademen is van levensbelang. Pas als het fout gaat, merk je daar iets van. Bij spanning en stress bijvoorbeeld gaan mensen ongemerkt vaak op een verkeerde manier ademen, waardoor klachten kunnen ontstaan. Bij stress is de ademhaling vaak te oppervlakkig en te kort, waardoor er kortademigheid of zelfs hyperventilatie kan ontstaat. Wanneer je te oppervlakkig ademhaalt, krijgen je lichaamscellen en organen te weinig zuurstof met verschillende gezondheidsklachten tot gevolg. Ademhalingstherapie helpt je weer op de juiste manier vrij te ademen.

Fysio aan huis

Meer informatie

Fysiotherapie Summa kan ook bij u thuiskomen, na een operatie of als u slecht ter been bent. Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen, maar heb je wel fysiotherapie nodig? Bel gerust om te kijken of fysiotherapie aan huis mogelijk is, op verwijzing van een (huis) arts.