• Klanten beoordelen ons met 9.2
  • Persoonlijke aandacht
  • Privacy en Kwaliteit
  • Multidisciplinair team van experts

Samen sterk

Wij werken samen met andere praktijken om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Bekijk hier onze samenwerkingen.

logo bekkenzorg zuidhorn

Bekkenzorg Zuidhorn

Bekkenzorg Zuidhorn richt zich op de behandeling en preventie van klachten in het gebied van de lage rug en het bekken, de lage buikorganen en de bekkenbodemspieren. Zowel vrouwen als mannen kunnen bij ons terecht.

In de praktijk van Carolien Knipscheer kunt u rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak. Door vele jaren van ervaring helpen we u gericht beter worden. U en uw probleem staan bij ons centraal, er is begrip en aandacht.

logo kinderpraktijk groningen

Kinderpraktijk Groningen

De therapeuten van de Kinderpraktijk Groningen behandelen kinderen met ontwikkelingsproblemen. Dat kunnen zuigelingen of heel jonge kinderen zijn, bijvoorbeeld huilbaby’s, strekbaby’s of peuters die niet willen eten. Daarnaast worden kinderen behandeld met spraak – en taalstoornissen of schrijfmotorische of bewegings-problemen. Ook kinderen en tieners met leerproblemen of sociaal-emotionele problemen kunnen in de Kinderpraktijk terecht.

PMT praktijk Van Scheppingen

Psycholoog en psychomotorisch therapeut te Zuidhorn (Groningen) voor mensen met burn-out, chronische vermoeidheid/pijn, depressie, eetstoornis, angst en trauma. In de psychomotorische therapie staat het lichaam en het bewegen centraal en hoe dit van invloed is op jouw gevoelens, gedachtes en gedrag. Het wordt daarom ook wel een lichaams- en ervaringsgerichte therapie genoemd.
Met psychomotorische werkvormen (o.a. sport en spel, lichaamsbewustzijns-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, en symbolische oefeningen) geeft Corinne aandacht aan de dingen waar jij tegen aan loopt en de doelen waar jij aan wilt werken.
Door deze lichaams- en ervaringsgerichte aanpak wordt snel duidelijk waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt en hoe je dit kunt veranderen.

Voetzorg van Maanen

 Bij Voetzorg van Maanen kunt u terecht met vrijwel alle problemen waarbij de voet betrokken is. We zien mensen van jong tot oud en van weinig actief tot zeer actief.
We helpen bij diverse klachten aan voet, enkel, onderbeen, knie, heup en rug. Kinderen komen vaak vanwege een opvallend looppatroon, struikelen of hielklachten.
We maken steunzolen, sportzolen, kinderzolen et cetera, die na een uitgebreide intake en onderzoek 3D worden aangemeten en 3D worden geprint.
Bovendien kijken we ook wat er met oefeningen bereikt kan worden en werken we veel samen met andere disciplines, zoals fysiotherapie.
We zijn ook betrokken bij de voetzorg bij chronische aandoeningen, zoals Diabetes, reuma, Parkinson of neuropathie.
Voor iedereen geldt; we nemen eerst het verhaal door, doen een onderzoek en dan komen we met een advies over oefeningen, wel/geen zolen of eerst een andere behandeling elders.
Ook al is de klacht nog zo klein, vaak kunnen we er wat mee. Ons motto is dan ook: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Onze netwerken

Wij zijn aangesloten bij de volgende netwerken.

logo rugnetwerk noord nederland

Rugnetwerk

Wij maken deel uit van het Rugnetwerk Noord-Nederland. Binnen dit netwerk wordt scholing verzorgd, praktijkervaringen gedeeld en is er een intensieve samenwerking tussen de medisch specialisten en het fysiotherapeutische werkveld, specifiek op het gebied van lage rugklachten.

Chronisch ZorgNet

Onze praktijk is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet (voorheen het Claudicatio Netwerk) waar fysiotherapeuten gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijl begeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), long en hartaandoeningen.

Etalagebenen

‘Claudicatio intermittens’, ook wel etalagebenen genoemd, is een klacht waarbij tijdens het lopen pijn in de benen optreedt en deze pijn weer verdwijnt als je even blijft staan (dus als je doet alsof je een etalage bekijkt). Deze klacht wordt veroorzaakt door een vernauwing in de slagaders in de benen. Looptherapie is de minst ingrijpende behandeling hiervoor. Wij bieden deze therapie aan onder begeleiding van een speciaal geschoolde fysiotherapeut. Bij deze looptherapie is het belangrijk om te leren ‘door de pijn heen te lopen’. We stellen een trainingsprogramma voor je op, met als doel het vergroten van de pijnvrije loopafstand die je kunt afleggen. Zo helpen we jou stappen verder!