• Klanten beoordelen ons met 9.2
  • Persoonlijke aandacht
  • Privacy en Kwaliteit
  • Multidisciplinair team van experts

Tarieven en vergoedingen

In 2024 gelden de volgende tarieven

 

Zitting fysiotherapie € 45,50
Zitting manuele therapie € 58,80
Zitting fysiotherapie aan huis € 62,60
Telefonische zitting € 30,00
Screening, intake na onderzoek € 65,80
Intake en onderzoek na verwijzing € 65,80
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis € 82,90
Eenmalig fysiotherapeutisch consult/onderzoek € 82,90
Niet nagekomen afspraak € 40,00
Kort fysiotherapeutisch verslag € 57,80
Uitgebreid fysiotherapeutisch verslag € 107,00
Hooikoorts taping (2 à 3 keer taping) € 32,00

Tape afhankelijk van hoeveelheid

 Echo consult 

€ 6,00 tot € 12,00

€ 65,80

 

Zorgverzekeraars onder contract

Fysiotherapie Summa heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dat is handig! Als je een aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie, worden de afspraken rechtstreeks gedeclareerd bij je zorgverzekeraar. Lees de polisvoorwaarden van je zorgverzekering goed door om na te gaan of fysiotherapie in je pakket zit. Als je maximale aantal behandelingen in de aanvullende verzekering al gebruikt zijn of als je geen aanvullende verzekering hebt, dan moet je de factuur voor je behandeling zelf betalen. Indien wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar of wanneer uw verzekering de behandeling niet of gedeeltelijk vergoed, ontvangt u ook een factuur. Fysiotherapie Summa heeft voor 2024 geen contract met CZ, Zorg & Zekerheid, ENO en Caresq.

Goed om te weten; behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering, gaan niet ten koste van het eigen risico. Mocht je fysiotherapie overwegen of nodig hebben, dan raden we je aan om een aanvullende verzekering af te sluiten met voldoende behandelingen voor fysiotherapie.

Vergoeding uit de basisverzekering

In een aantal gevallen wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor:

  • Kinderen onder de 18 jaar: de eerste 18 behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. Dit heeft bij kinderen géén invloed op het eigen risico. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan worden vervolgbehandelingen uit de aanvullende verzekering van de ouders vergoed. Het kind heeft dan hetzelfde aantal vergoedingen als de ouder in de aanvullende verzekering heeft. Dit heeft geen invloed op de aantal vergoedingen van de ouder. 
  • Chronische indicatie voor fysiotherapie: Om voor vergoeding voor chronische aandoeningen in aanmerking te komen, moeten de klachten aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden worden door de zorgverzekeraar en de politiek vastgesteld. Je hebt bij een chronische indicatie een verwijsbrief van de huisarts of een specialist nodig. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Als die er niet is komen deze kosten voor eigen rekening. De vervolgbehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Let op, vergoeding vanuit de basisverzekering gaat bij volwassenen wél ten koste van het eigen risico.